Specjalizacja: Dietetyk kliniczny
Wykształcenie: Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego na kierunku Dietetyka. W ramach doktoratu prowadzi badania na temat wpływu interwencji dietetycznej na skład ciała, insulinooporność oraz markery metabolizmu tkanki tłuszczowej u pacjentek z zespołem policystycznych jajników.
Swoje doświadczenie zdobywała w czasie licznych praktyk w warszawskich szpitalach (m.in. na oddziałach: kardiologii, neurologii, diabetologii, nefrologii, endokrynologii, ginekologii, żywienia klinicznego oraz hematologii) oraz w gabinetach dietetycznych. W czasie studiów zajmowała się również edukacją żywieniową dzieci i młodzieży. Autorka publikacji naukowych oraz uczestnik konferencji naukowych z zakresu dietoterapii chorób.
Główne obszary zainteresowań to: żywienie kobiet ciężarnych i karmiących, dietoterapia zaburzeń płodności oraz zaburzeń hormonalnych u kobiet, zaburzenia odżywiania oraz dietoprofilaktyka chorób cywilizacyjnych.
W Centrum Medycznym Unicare prowadzi konsultacje dietetyczne z zakresu:
– żywienia kobiet w czasie ciąży i laktacji
– żywienia kobiet w czasie ciąży z komplikacjami
– żywienia na etapie planowania ciąży
– dietoterapia zaburzeń płodności
– dietoterapia zespołu policystycznych jajników
– dietoterapia zaburzeń metabolicznych tj. insulinooporność, cukrzyca
– edukacja z zakresu zdrowego odżywiania i zmiany nawyków żywieniowych